Programări la 0724.982.350

Întrebări frecvente

Cum este indicat să mă pregatesc pentru ședința de colon hidroterapie? Este indicat ca în ziua respectivă și în ziua premergătoare să evitați carnea, lactatele, pâinea, alcoolul, dulciurile și alimentele ce știți că vă produc gaze și să consumați preponderent alimente în stare lichida. Pentru a obține rezultate maxime ar fi ideal să aveți o dietă lichidă ( supe, ciorbe, sucuri proaspete de legume etc.) cu 3-5 zile înaintea sesiunii de colon hidroterapie. Nu consumați alimente cu 2-3 ore înaintea ședinței și evitați consumul unei cantități mari de apă. Evitați folosirea laxativelor cu o seară înainte deoarece pot determina apariția crampelor în timpul ședinței.

Ce voi simți în timpul tratamentului?
Pe tot parcursul procedurii vi se va explica în detaliu tot ceea ce urmează să se întâmple.
Apa filtrată și încălzită este introdusă  prin intermediul unui speculum în rect. Distensia provocată de introducerea apei stimulează peristaltismul intestinal iar colonul evacuează apa și materiile fecale afară, prin tub. Veți percepe peristaltismul ca pe o senzație  puternică de a merge la toaletă. Nu este nevoie să forțați evacuarea sau să încercați să rețineți apa în interior, doar stați relaxat(ă) și organismul va face totul pentru dumneavoastră. Întregul tratament se desfășoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simți mirosuri dezagreabile. Pe toată durata procedurii, veți purta halat și lenjerie intimă de unică folosință și veți fi complet acoperit(ă), în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Este dureros? Nu. Majoritatea oamenilor reușesc chiar să se relaxeze în timpul ședinței. Puteți simți ușoare crampe atunci când colonul se contractă pentru a elimina reziduurile, în special dacă sunteți balonat(ă). De aceea este indicat ca înaintea ședințelor sa evitați alimentele ce știți că vă provoacă gaze (fasole, linte, fructe, varză, broccoli, conopidă etc).

Metoda este sigură? Da, exceptând cazurile în care există contraindicații. Este o metoda naturală care nu implică nici un fel de substanțe chimice și nu forțează colonul. Dumneavoastră ghidați și controlați tot procesul în funcție de sensibilitatea și confortul personal. Hidroterapia, spre deosebire de utilizarea de laxative, nu dă dependență.

Există riscul de contaminare? Nu. Apa folosită este filtrată și purificată, toate instrumentele ce intră în contact cu dvs. sunt de unică folosință, iar ca o măsură suplimentară, aparatul este dezinfectat după fiecare utilizare.

Personalul ce realizează colon hidroterapia este instruit in acest sens? Terapia este realizată de către un medic licențiat în medicină generală ce a absolvit un curs postuniversitar de perfecționare în Medicină Integrată Oxigen-Ozonterapie și Hidrocolonterapie și un curs practic la sediul producătorului aparatului, respectiv Herrmann Apparatebau, Germania. De asemenea are o experientă de peste 7 ani în practicarea colon hidroterapiei și cunoștințe vaste în privința nutriției și terapiilor alternative.

Cât durează o ședință? Terapia durează în medie 45 minute. Alocați primei ședințe ceva mai mult timp deoarece va fi necesar ca mai întâi să discutam despre problemele dumneavoastră de sănătate, stilul de viată, rezultatele la care doriți să ajungeți și modalitățile cele mai indicate de a obține aceste rezultate cât mai rapid.

Câte sesiuni sunt necesare? La ce interval? Este indicat ca numărul și frecventa ședințelor să fie stabilite de comun acord în funcție de starea de sănătate, stilul de viata, problemele pe care le aveți, rezultatele la care doriți să ajungeți și felul în care răspunde organismul dumneavoastră la terapie. Ședințele pot fi efectuate fie în zile consecutive, fie la distanță de câteva zile. Recomandarea este de 3-6 ședințe realizate cât mai aproape una de alta, ideal în zile consecutive pentru a avea rezultate optime. Numărul maxim de ședințe permise într-o cură este de 10-11. Curele sunt recomandate în general la schimbarea anotimpurilor ( primăvara, toamna) dar pot fi efectuate oricând se simte nevoia unei detoxificări.

Poate fi efectuată în perioada ciclului menstrual? Dacă aveți dureri foarte puternice și nu vă simțiți bine este indicat să anulați procedeul. Dacă durerile nu sunt intense și permit efectuarea masajului abdominal puteți face colon hidroterapie. Există însă posibilitatea să aveți crampe pe parcursul sesiunii.

Se poate deveni dependent de colon hidroterapie? Nu, dimpotrivă. Colon hidroterapia ajută la restabilirea echilibrului si a funcțiilor fiziologice ale colonului. Spre deosebire de laxative, care acționează prin iritarea mucoasei colonului, colon hidroterapia stimulează musculatura intestinală într-un mod natural și îl ajută să iși recapete motilitatea.

Ce este indicat să fac după terminarea ședinței? Consumați doar alimente ușor de digerat (ideal supe pasate de legume), nu consumați alcool, cafea, băuturi carbogazoase, alimente procesate și alte produse iritante. Cu cât veți consuma mai mult timp o alimentație naturală și adaptată nevoilor dumneavoastră, cu atât mai mult timp va avea corpul pentru detoxificare iar organismul dumneavoastră va menține mai mult timp condițiile obținute în urma terapiei. Cea mai importantă parte a colon hidroterapiei este partea post sesiune, este indicat ca dumneavoastră să aplicați recomandările primite în privința alimentației și stilului de viață. Pentru a ajuta la recolonizarea intestinului  cu bacterii “bune” este indicat să faceți o cură cu probiotice, fie de la farmacie fie din vegetale fermentate (murături în saramură) și să aveți o cantitate cât mai mare de vegetale în dietă.

Ce diferențe sunt față de clismă? În cazul clismei se realizează o singură infuzie de apă ce pătrunde doar în porțiunea terminală a colonului. Colon hidroterapia implică mai multe infuzii și evacuări, reușind pe parcursul curei să curețe întregul colon. Ca urmare, detoxificarea prin colon hidroterapie este mult mai profundă și eficientă decât în cazul clismei. În timpul colon hidroterapiei, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagreabile sunt evitate. În cazul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, disconfortul fiind mărit. Întreg procesul este mai simplu și mai eficient în cazul colon hidroterapiei în comparație cu clisma dar pentru persoanele ce nu pot avea acces la colon hidroterapie, clisma este un instrument util.

Experiența a fost cu siguranță una pozitivă, rezultatele s-au văzut imediat, în sensul că m-am simțit pe loc mai ușoară, mai energică. Nu m-am simțit nici o clipă agresată sau stresată, metoda nu este deloc invazivă, iar teama mea de la inceput, am constatat, a fost absolut nejustificată.

Dana Sota  Autor, Consultant Beauty & Lifestyle

 

Pin It on Pinterest

Share This